Hans de Boer, PiConcepts

Data Scientist

23-12-1964

Lelystad
Nederland

+31 (0)6 290 600 66
pi@piconcepts.nl

Aangenaam

Bestaan er Data Science professionals die het grote plaatje kunnen vertellen en waar relevant, met jou de diepte in kunnen duiken als specialist? Ja dus. Ik ben intussen meer dan 25 jaar actief als Data Science deskundige en heb commerciële toepassingen mogen ontwikkelen voor internationale bedrijven die vroegtijdig het belang van Data Driven Commerce zagen. Overigens niet alleen als specialist, ook het initiëren, reorganiseren, maar vooral het echt commercieel op de kaart zetten van de data driven organisatie als leider heb ik met plezier gedaan. Maar diep in mijn hart blijf ik een nerd en heb weinig behoefte om als bobo door het leven te gaan. Daarom ben ik 6 jaar geleden als zelfstandige begonnen met één missie: ieder bedrijf die beseft dat Data Driven Commerce de toekomst heeft, gewoon praktisch op weg helpen. Onafhankelijk en geen mooie software praatjes.

Expertise

Ooit afgestudeerd als “Organisation Design” deskundige, gespecialiseerd in toegepaste wiskundige statistiek en nog een hele hoop ballast meer. Belangrijkste uit die tijd: data verzamelen en statistische modellen ontwikkelen om allerlei theoretische prietpraat op het gebied van organisatiekunde onderuit te schoffelen. Altijd leuk!

Na een carrière bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ben ik bij toeval terecht gekomen in de wereld van marketing, alwaar ik mij erg verbaasd heb over het feit dat marketingboeken toen al vol stonden over het belang van informatie en onderzoek, maar er feitelijk geen gebruik werd gemaakt van de commerciële kracht van data. Sindsdien heb ik voor diverse multinationals (Vodafone, ReedElsevier, Debitel, MwbI) mogen werken als specialist, projectleider, programmamanager en innovatie directeur.

Als zelfstandige heb ik een hele batterij bekende en minder bekende bedrijven serieus mogen helpen data driven commerce in beweging te krijgen: van strategisch advies, interim management, tot poten-in-de-klei datamining en technische implementaties.

En daar hou ik van!